diumenge, 27 d’octubre de 2013

Avià supera amb èxit la seva sisena edició de les 2 hores de resistència en BTT

El poble d’Avià, va acollir el passat dissabte 26 d’octubre de 2013 la sisena edició de les 2 hores de resistència en btt, organitzades pel club ciclista local Avià Cop de Pedal i l’Ajuntament d’Avià.
A les 4 de la tarda, els 46 equips inscrits a la prova van prendre la sortida d’aquesta sisena edició. Durant les dues hores, els equips van donar voltes a un circuit de 3800 metres dissenyat per membres del club organitzador,  fent relleus a la zona de boxes situada a l’aparcament de l’Ateneu d’Avià.
El circuit revirat i amb trams d’elevada duresa, enllaçava corriols i pistes forestals del voltant del nucli d’Avià. Malgrat la pols, els ciclistes van gaudir de valent amb el recorregut marcat.
La primera posició del podi de les 2 hores de resistència d’Avià, va ser per Cristofer Bosque de l’equip Tomàs Bellés i Felix Martinez de Oraa de l’equip Fa Sol, que van completar 13 voltes al circuit en dues hores.
Cal remarcar que la segona i tercera posició masculina va ser molt disputada entre els equips de BicixtremII i el de btt triatló Lluçanès, que es van disputar les dues places del podi fins l’últim minut de la cursa. Finalment l’equip de BicixtremII format per Josep Itó i Joan Freixa va pujar al segon esglaó i l’equip de BTT triatló Lluçanés format per Xavier Madrona i Gabriel Crosas es va quedar amb el tercer.
En categoria femenina, l’equip de Monbike format per  Sílvia Vilardell i Mònica Mínguez, va dominar la prova i van aconseguir la primera posició del podi completant 9 voltes al circuit. També amb 9 voltes, l’equip de  Bici Grandia Women format per Elena Vila i Pilar Garcia, i l’equip de Xatis Tri Eix Navàs format per Susagna Rodriguez i Kate Vall van aconseguir la segona i tercera posició de la seva categoria.
En la categoria mixta, el triomf va ser per a Josep Chavarria i Aida Viladrich amb 11 voltes completades i en la categoria local, per a la parella del club Avià cop de pedal format per Jordi Junyent i Marc Rial, també amb 11 voltes completades.
La sorpresa de la cursa va ser la participació d’un equip amb tàndem format per un ciclista invident.  Alfons Bayonas i Jordi Granel van demostrar una gran compenetració i coordinació al llarg del circuit, amb un estat de forma formidable.
El públic, que cada any és més multitudinari, va vibrar amb el nivell de forma i l’espectacle que van oferir els equips. La classificació general, durant les dues hores de durada de la prova, va variar en tot moment i la classificació es va decidir a les últimes voltes.
L’organització de la cursa està molt satisfeta amb la resposta dels ciclistes i del públic, cosa que garanteix la celebració de la setena edició de les 2 hores de resistència d’Avià.