diumenge, 24 de març de 2013

Crònica de la Cop de Pedal i la Mini Cop de Pedal 2013


Felix Martinez de Oraa amb un temps de 1:54:01, Silvia Pineda amb un temps de 2:36:39 i Sergi Cardona amb un temps de 2:08:29, han estat els guanyadors de la sisena pedalada d’Avià en les categories sènior masculina, femenina i sub-23 masculina.

A les nou en punt del matí d’aquest diumenge 24 de març de 2013, 110 ciclistes d’arreu de Catalunya arribats a Avià, han pres la sortida de la ja consolidada VI Cop de Pedal. Els participants es dividien en dos circuits, un de 36,7 quilòmetres amb un desnivell positiu de gairebé 1200 metres, que ha puntuat per a l’edició 2013 de la Xalleger BTT del Berguedà, i un altre de popular, de 18 quilòmetres ,apte per a qualsevol aficionat a la bicicleta de muntanya.

La gran majoria dels setanta-sis corredors que han fet la ruta llarga de la pedalada, a l’arribada, coincidien en la duresa de la prova i en la dificultat tècnica que requeria per part dels participants a l’hora de completar el recorregut.

En general, bones sensacions de tots els corredors i ganes de repetir en la propera edició. A l’arribada els esperava un bon entrepà amb pica pica inclòs  per tal de recuperar forces.

També al mateix lloc on es realitzava la sortida i arribada de la VI Cop de Pedal, començava el torn dels 150 escolars inscrits a la tercera Mini Cop de Pedal.

 A dos quarts de deu del matí han iniciat la pedalada escolar els participants de la categoria aleví masculina, que han completat cinc voltes al circuit de 635 metres. Al llarg del matí s’han anant repetint les curses en totes les categories fins a arribar als voltants de les onze del matí a la categoria de P3.

En completar la prova, tots els nens i nenes rebien una medalla com a mèrit d’haver participat a la tercera pedalada escolar organitzada pel club ciclista Avià Cop de Pedal.

Per a l’organització, aquesta mini pedalada, només té l’objectiu de potenciar la pràctica esportiva entre els nens i nenes. Per aquest  motiu, no es realitzen classificacions ni es comptabilitza el temps.

El bon ambient ha dominat durant tot el matí del diumenge a l’antic camp de futbol d’Avià, tant a nivell meteorològic com a nivell humà. En creuar l’arc d’arribada, els ciclistes rebien aquesta recompensa, el cansament s’alleujava en veure l’estol de mainada amb la seva bicicleta esperant el torn de la seva sortida al circuit.

Encara que sembli senzill d’organitzar un esdeveniment d’aquest tipus, ha fet falta l’ajuda de l’Ajuntament en pes, des de l’alcaldessa fins a la brigada, i de més de 60 col·laboradors que, desinteressadament, donen suport al club ciclista d’Avià.

L’organització està satisfeta amb la participació que ha tingut la prova i amb el seu desenvolupament. Tot i així, es planteja per a la propera edició augmentar la participació per tal de fer més rendible l’esdeveniment a nivell d’inscripcions i no haver de dependre tant de l’aportació dels col·laboradors privats, que degut el moment que viu el país, cada any baixa una mica.

Un cop acabada la feina del matí, l’organització ha començat a posar fil a l’agulla per a l’edició d’aquest any de les dues hores de resistència en BTT, que també es celebra al poble d’Avià. La previsió, si res no canvia, és que es pugui tornar a viure al municipi una jornada ciclista el proper dissabte 27 d’octubre de 2013.