dimecres, 28 de març de 2012

El club ciclista Avià Cop de Pedal va celebrar el passat diumenge el seu cinquè aniversari aplegant més de 400 ciclistes.

Adrià Noguera (Campió d’Espanya XC sub23), Cristhoper Bosque (Sub Campió d’Espanya Sub23) i Ricard Calmet (Esportista més destacat del Berguedà 2011) varen ser els primers en categoria masculina a creuar la línia d'arribada, i en categoria femenina Nuria Lauco (Guanyadora Titan Desert 2008 i 2010), Txell Jiménez i Silvia Pineda.

Un total de 187 ciclistes vinguts de 72 poblacions de Catalunya van prendre la sortida a les 9:35h del matí de la 5a edició de la Cop de Pedal. El circuit es dividia en dos recorreguts, un de popular d'uns 28km. i l'altre inclòs dins del circuit de gran fons BTT 2012 de la Federació Catalana de Ciclisme, amb més de 50km i 1500mts de desnivell acumulat.

Un circuit que no va deixar cap corredor indiferent, que combinava la duresa del recorregut, amb els corriols i el paratge natural de l'alt Berguedà, que gràcies a les pluges de la darrera setmana va recuperar el domini del color verd tradicional.
A l’arribada, un cop completat el recorregut, els corredors expressaven la seva satisfacció per la bellesa del paisatge, les espectaculars vistes i la bona organització de la cursa.

A les 9:30 començaven les curses escolars, amb 230 alumnes inscrits de la comarca del Berguedà.
La categoria femenina d'alevins va encetar la jornada, donant 6 voltes a un circuit marcat d'uns 800mts. totalment planer. Durant el matí es va anar donant la sortida a les altres categories fins arribar a les 12:30 moment en el qual van prendre la sortida els nens i nenes de P3 i P4.
Degut al gran nombre d'inscrits, en algunes categories es va haver de dividir els grups, ja que el circuit no permetia voltar mes de 20 participants a la vegada.
Aquesta cursa escolar conclou la setmana de la bicicleta a l’escola d’Avià, amb l’objectiu de promoure la pràctica esportiva entre els seus alumnes.

Es calcula que per l'antic camp de futbol d'Avià hi van passar més de 700 persones, que van acompanyar durant tot el matí tant els corredors adults com els més menuts, que s’iniciaven en les proves de ciclisme.
En aquest mateix lloc hi havia instal·lat un tobogan inflable terrestre gratuït per a tots els nens i nenes, i com a novetat d’aquest any, s’hi van instal·lar paradetes de negocis dedicats al ciclisme que oferien els seus productes.

Els organitzadors de la pedalada, el club ciclista Avià Cop de Pedal, l'Ajuntament d'Avià i el Consell esportiu del Berguedà, estem molt satisfets pel gran èxit assolit i ja s’ha posat fil a l'agulla per organitzar una 6a edició de la consolidada Cop de Pedal.