diumenge, 2 d’agost de 2009

INSPECCIONANT CAMINS PER BORREDA

Be avui tocava anar a reconeixer camins per la zona de Borreda, per preparar alguna sortida.

El sherpa i el Lau, ens havien preparat una bonica sortida, però solsament portàvem un croquis de la ruta i unes indicacions escrites.

Iniciem la ruta a Borreda, enfilem cap al càmping de Campalans, que el passem a tocar de la recepció, agafem un camí que en pujada ens porta fins a Sobirats, d’aquí primer en pujada i un cop passat el coll baixem cap als Cassots, a on tornem a enfilar direcció cap al Castell de Palmerola, que ens ha indicat correctament una donzella.

Hem visitat el Castell i la seva església, tot una paratge que s’ha reconstruït a mig arreglat, però no hi ha ningú enlloc.

Enfilem de nou fent un tram transversal fins a buscar un coll, les indicacions a vegades son confuses i ens passem el trencall i fem mig quilometre de dura pujada de franc.

Comprovat, amb el plànol cartogràfic i el GPS, ens adonem que era just passat un vailet teníem de girar a la dreta.

Enfilem la baixada correcta tornem a trobar un altre vailet que hem de creuar, aquí les indicacions tornen a ser una mica confuses i tornem a fer ara si 1 km d’anada cap amunt i el conseqüent retorn d’un km. també de franc.

Trobem el petit sender correcte i toca fer un tram a peu ja que no es ciclable i està moll cosa que encara el fa mes difícil.

Arribem a una amplia pista que ens porta de baixada fins a les Cases de Moreta, l’ermita de Sant Julià de Moreta i a la casa de turisme rural de Moreta.

Ara agafem primer una pista i després senders GR, i anem perdent alçada, algun tram tornar a ser a peu.

La gana comença a apretar quant passem per Can Saiol, el que ens indica que ja queda molt poc per arribar al Cobert de Puigcercós.

Toca un bon esmorçar i tornem-hi.

Enfilem direcció el Pont de Romà, que el passem per sota i baixem pel costat esquerra de la riera fins arribar a un trencall a mà dreta que enfilem cap a creuar la riera i sense arribar a Boatella trobem la pista asfaltada cap avall fins passat uns 400 m de la Casanova de la Riera.

Sortim per la dreta en una dura pujada de pedra molt solta, ara estem guanyant alçada ràpida i durament, anem pujant fins arribar a l’Ermita de Sant Benet de Vilaplana, fotos de rigor i acabar de pujar les dures rampes de pedres.

Un cop passat el coll toca una ràpida però difícil descens per la mateixa pista plena de pedres soltes, un tros avall tornem a girar bruscament a la dreta per agafar primer una pista i desprès un sender que ens porta en baixada fins a la zona de picnic del Pont de Sant Joan, cal baixar a peu tot el tram d’escales.

Creuem el pont de Sant Joan i ja som a Borredà de nou.

Bonica sortida, amb trams no ciclables, però amb unes vistes impressionants, per anar sense gaire informació encara ho hem fet força bè.

Resum. 35 km. i 1.100 m desnivell positiu.